keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Clash of the Titans

USA, 2010
Louis Leterrier

Clash of the Titans (suom. Titaanien taistelu) on pääasiassa kreikkalaisiin myytteihin perustuva toimintaseikkailu. Tarina ei kerro kuitenkaan titaaneista, vaan kreikkalaisten jumalien ja ihmisten välisestä kinastelusta. Tarinan keskiöön nostetaan antiikin kreikan myyttinen sankari Perseus (Sam Worthington), joka on Zeuksen (Liam Neeson) äpärälapsi ja siksi myös puolijumala. Haadeksen roolissa hämyilee Ralph Fiennes. Perseuksen tie käy läpi melkein kaikki keskeiset mytodologiset elementit, kun hän rientää auttamaan ihmiskuntaa Haadeksen manaamaa Kraken-hirviötä vastaan. Juoneen on ujutettu mm. Styx-virta, manalan lautturi ja tietenkin Meduusa.

Aikamoinen sekamelska antiikin mytodologiaa siis. Ennakko-odotukseni elokuvan juonelle olivat hyvin matalat, sillä edellämainituilla ainesosilla on vaikeaa saada mitään kliseistä pikkupojille suunnattua seikkailua suurempaa aikaiseksi. Lisäksi ohjaajan edelliset elokuvatkaan (mm. Transporter 1 ja 2, The Incredible Hulk) eivät ole olleet mitään väkevän draaman riemuvoittoja, joten tämänkään puolesta odotukset eivät olleet korkealla.

Odotukseni osuivat täysin nappiin - Titaanien taistelu on sekava tarina, johon on heitetty mukaan liian paljon kaikkea ja kuorrutettu kokonaisuus näyttävillä efekteillä. Tämä valitus pätee kuitenkin vain tarinan osalta, sillä elokuva oli muuten erittäin viihdyttävä. Muutamassa kohdassa vauhti oli niin kovaa, että nauroin ääneen. Ja en siis ainoastaan epäuskossa, vaan myös silkasta toiminnan ilosta. Leffa tarjoaakin viihdettä koko rahalla. Suosittelen siis elokuvaa lämpimästi kaikille pikkupojille ikään katsomatta.

Tarina: 4
Näyttely & hahmot: 5
Tunnelma: 7
Kuva & ääni: 9
Kokonaisarvosana: 5,7

Clash of the Titans IMDB:ssä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti