keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Zombieland

USA
Ruben Fleischer

Kun leffa alkaa Metallican "For whom the Bell Tolls" -biisillä ja ruudullä pyörii näyttävästi hidastettua Zombi-mellastusta, on elokuva yleensä todella hyvä tai lopulta suuri pettymys.

Tässä tapauksessa kyse oli onneksi ensimmäisestä. Zombielandista on moneksi - elokuva on samaan aikaan viihdyttävä, jännittävä ja näyttävä. Peruskuvio on sama kuin missä tahansa zombie-elokuvassa eikä elokuva tuo tällä saralla mitään uutta. Kuten melkein aina, kyse on selviytymisestä. Omaperäisintä elokuvassa on lopulta tasaisen hyvä toteutus. Toisin kuin monet genreveljistään, Zombieland ei muutu tylsäksi ammuskeluksi missään vaiheessa, kiitos riittävän mielenkiintoisen juonen ja hahmogallerian.

Näyttelijätyö toimii perusvarmasti. Päähenkilönä heiluu hintelä Jesse Eisenberg (tuttu mm. Social Networkin pääosasta), joka on luonut aukottoman järjestelmän zombielandissa selviämiseen. Woody Harrelson puolestaan on "vakuuttava" zombienlahtaaja. Lisäksi draaman kaarta sekoittavat sisarukset (Emma Stone & Abigail Breslin). Erityismainintana Bill Murray cameoroolissaan.

Elokuvan ääni- ja kuvamaailma korostaa osittain kieli poskessa tehtyä, mutta silti erittäin laadukasta kokonaisuutta. Musiikki ja muu äänimaailma toimivat 5.1 kokoonpanolla jykevästi. Visuaalisella puolella käytetään paljon hidastuksia ja muita pieniä jippoja. Tarkka ja kaunis kuva vaatii kuitenkin mahdollisimman ison ruudun.

Kokonaisuudessaan Zombieland on yksi parhaita genren leffoja mitä olen nähnyt. Elokuva välttää zombileffojen useimmat tyypilliset ongelmat, kuten monotoniseksi muuttuvat räiskinnän ja ontoksi jäävät hahmot. Tästä syystä leffan voi huoletta katsoa jopa genremieltymykset tyypillisesti ylittävässä seurassa.

Tarina: 8
Näyttely & hahmot:8
Tunnelma: 8
Kuva & ääni:10
Kokonaisarvosana: 8.2
Zombieland IMDB:ssä

1 kommentti:

  1. Elokuva oli kyllä visuaalisesti mahtava. En suosittele leffaruokailua leffan alkupuolella tosin, en edes pikkunapostelua. =)
    Elokuvan päähenkilöllä oli mukava "kliseiden vastainen lista" taistelussa ja puolustautuessa zombeja vastaan, ja tämä lista pätee hyvin muihinkin elokuviin, ja monien elokuvien päähenkilöiden päättömiin ratkaisuihin.
    Elokuva oli viihteellinen, ja ohjaus tuntui sekoitukselta Danny Boylea ja Coenin veljeksiä. Mukava, sopivanpitkuinen viihdepläjäys.

    VastaaPoista