torstai 19. elokuuta 2010

Universal Soldier - Regenaration

USA
John Hyams

Universal Soldier - Regeneration on sarjassaan kolmas osa toimintaelokuvia, joiden keskeisenä hahmona on "täydellinen sotilas". Muuta leffoihin ei juuri sisällöllisesti mahdukaan. Toki nuoriin miespuolisiin katsojiin vaikutuksen tekemiseksi tämä riittää - kohderyhmä on siis tiedossa. Siksipä ei ole yllättävää, ettei minulla ollut suuria ennakko-odotuksia elokuvaa kohtaan, vaikka nuori mies olenkin.

Elokuva vyöryttää ruudulle ensimmäisestä osasta tutut supersotilaat Van Dammen ja Dolph Lundgrenin. Yllättäen molemmat ovat melko pienissä rooleissa - elokuvan alkupuoli mennään tuntemattomampien näyttelijöiden voimin. Yleisesti ottaen mistään hyvästä näyttelytyöstä ei voida puhua. Van Damme on ilmeetön ja tehokas, mikä toki sopii rooliin. Ilmeettömyyden ja tehokkuuden voi kuitenkin hoitaa vielä vakuuttavammin (vrt. Arnold & Terminator-leffat). Lundgren toisaalta yllättää iloisesti lyhyellä roolisuorituksellaan. Vanhettunut b-luokan toimintatähti on roolissaan varsin hauska - varsinkin repliikit toimivat mainiosti.

En suosittele kuitenkaan elokuvaa juuri kenellekään täysikäiselle, sen verran monotonista ja ennalta-arvattavaa temmellys on. Juoni on uskomattoman kliseinen, mutta siitä huolimatta se ei ole tarpeeksi huono ollakseen hauska. Sopivat kohderyhmät ovatkin lähinnä ensimmäistä leffaa rakastaneet nostalgiatripin etsijät.

Tarina: 2
Näyttely & hahmot: 4
Tunnelma: 2
Kuva & ääni:5
Kokonaisarvosana: 2,9

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti