lauantai 9. tammikuuta 2010

17 Again

USA, 2009
Burr Steers

17 Again omaa lähtökohdat kiehtovaan asetelmaan: Mitä jos pääsisikin tekemään kaiken uusiksi 17 vuotiaana? Voisiko asiat tehdä paremmin, nyt kun ymmärtää maailmasta enemmän?

Mike (Zac Efron) saa tilaisuuden kokeilla teinielämää uudestaan keski-ikäisen elämänsä pohjakosketuksen keskellä - avioero on vireillä ja työelämässä menee huonosti. Leffa heittää nuorentuneen Miken keskelle näitä ongelmia, keskittyen lähinnä ensimmäisen. Samalla Mike laitetaan takaisin high schooliin viettämään "normaalia" amerikkalaisnuoren elämää.

Tarina on sinänsä mielenkiintoinen ja tarjoaa katsojaa palkitsevia ja hauskuuttavia juonenkäänteitä sopivasti kertakatselua varten. Hämmentäviä tilanteita riittää, varsinkin kun Mike operoi nykyisten tuttujensa parissa nuorentuneen vale-identiteettinsä turvin.

Elokuvan heikointa antia on pääosan esittäjä, joka on mukana enemmän nuorisoidolistatuksensa kuin näyttelijänlahjojensa takia. Muut näyttelijät hoitavat tonttinsa erityistä huomiota herättämättä.

Tarina: 7
Näyttely & hahmot: 5
Tunnelma: 8
Kuva & ääni: 7

Kokonaisarvosana: 6,7

17 Again IMDB:ssä

1 kommentti:

  1. Hei! Matthew Perry oli roolissansa, hieman reppanana ja muiden nuljailtavana olevana miehenä. Roolivalinnat olivat mielestäni ihan osuvat. Ja Efron (Ephron??) oli myös hyvä, nuo antamasi pisteet näyttelemisestä ehkä hieman ihmetyttävät, mutta sehän onkin mielipideasia.

    Juoni oli mielenkiintoinen, sillä pääosan esittäjä keskittyi lapsiinsa paljon, eikä pointtina ollutkaan että miten hänestä tulisi menestynyt urheilija, jos voisi elää kaiken uudestaan.

    Itse antaisin tuolle elokuvalle asteikolla 1-10 7+.

    VastaaPoista