lauantai 16. tammikuuta 2010

2012

USA, 2009
Ronald Emmerich

Maailmaa odottaa katastrofi. Muinaisten Maya-intiaanien ennustama maailmanloppu on toteutumassa vuonna 2012, ja vain pieni eliitti tietää asiasta. Tavallinen perheellinen mies saa vihiä ja tekee kaikkensa perheensä pelastamiseksi. Huima seikkailu voi alkaa.

Kliseistä, vai mitä? Ehkä niin, mutta näistä lähtökohdista voisi tehdä loistavan apokalyptisen elokuvan. Valitettavasti näin ei kuitenkaan tapahtunut. Mammuttiproduktioiden (Independence Day, Godzilla, 10000 BC) ohjaajana kunnostautunut Emmerich on saanut aikaan kliseisen, ennalta-arvattavan, epäuskottavan, mutta visuaalisesti hienon tuotoksen. Sellaisenaan leffa kelpaa kertakatseluun ja on suhteellisen viihdyttävä, mutta ei mitään sen enempää.

Karikatyyrisiä hahmoja esittämään on hankittu melko nimekkäitä näyttelijöitä (John Cusack, Amanda Peet, Woody Harrelson, Danny Glover), mutta tämä ei pelasta leffaa keskinkertaisuudelta.

Tarina: 6
Näyttely & hahmot: 5
Tunnelma: 6
Kuva & ääni: 9

Kokonaisarvosana: 6,0

2012 IMDB:ssä

4 kommenttia:

  1. samaa mieltä... leffa oli aika lapsellinen

    VastaaPoista
  2. Moikka. Ulkoasu on näköjään vaihtunut. Voisin tuonkin kyllä katsoa. Suosittelen katsomaan Miyazakin Gagliostron linnan.

    VastaaPoista
  3. En ole ikinä nähnyt missään elokuvassa yhtä montaa tunteellista puhetta kuin tässä elokuvassa. Yleensä niitä on Emmerichinkin elokuvissa sentään vain antamassa Yhdysvaltain Presidentti, mutta voi jumalauta.

    VastaaPoista
  4. Casey: Totta, melodramaatisuus löi tässä yli toden teolla...

    VastaaPoista