lauantai 23. tammikuuta 2010

The Proposal (Odottamaton Ehdotus)

USA, 2009
Anne Fletcher

Pakko myöntää heti alkuun, että olen jostain syystä aina tykännyt Sandra Bullockista. Tämä epätavallinen mieltymys juontaa todennäköisesti juurensa Demolition Manin aikoihin.

The Proposal (suom. Odottamaton ehdotus) on lajityypiltään Hollywoodin tyypillistä leipäpuuta, eli "romanttinen komedia". Lajityyppi ei yleensä tuota mitään erityistä elokuvallista arvoa, mutta pitihän tämä katsoa vähintään Sandran takia...

No niin, itse aiheeseen: Andrew (Ryan Reynolds) työskentelee päätoimittaja-pomonsa (Sandra Bullock) assistenttina. Pomo tunnetaan työpaikalla kylmäkiskoisena opportunistina. Eräänä päivänä päätoimittajalle selviää, että hänen oleskelulupansa on menossa umpeen, eikä muuta ratkaisua ole kuin maasta poistuminen. Tilanne on uranaiselle tuhoisa, ja ainut mahdollinen ratkaisu on avioliitto - elokuvan otsikon mukainen odottamaton ehdotus - loppuosa onkin arvattavissa.

Lajityypilleen uskollisena elokuvan tarina tarjoaa peruskaavaa ja "yllätyksen". Tämän takia ja tästä huolimatta elokuva soljuu eteenpäin sujuvasti eikä onnistu kyllästyttämään missään vaiheessa. Näyttelijätyö toimii genressään hieman keskitasoa paremmin. Mitään suuria komediallisia ansioita leffa ei sisällä, mutta perusviihteenä se toimii mainiosti.

Tarina: 7
Näyttely & hahmot: 7
Tunnelma: 8
Kuva & ääni: 7

Kokonaisarvosana: 7,3

The Proposal IMDB:ssä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti